KATRIEN VAN BEURDEN|ACTRICE
HOMEHome.html
VIDEOVideo.html
FOTOFoto/Foto.html
STEMStem.html
CONTACTContact.html

Katrien van Beurden studeerde aan de Toneelacademie in Utrecht en de Fine Arts in Montana, U.S.A. Na haar opleiding trainde ze o.a bij Ivana Chubbuck in L.A (Film) en aan de Lecoq school in Parijs (theater). 

Afgelopen jaar speelde ze in Los Angeles de rol van Mrs. Linde in een door Ingmar Bergman gemaakte bewerking van Nora van Ibsen in het Pacific Resident Theater (regie Dana Dewes).  Na haar afstuderen was ze o.a te zien in Ivanov bij Art&Pro en in Esprit bij de Theatercompagnie (regie Frans Strijards).  Ze speelde in Hooligans van Peter Pluymakers en in Pleuris van Mariette Ciggaar op de Parade. Met Boulevard des miseres (regie René Lobo) toerde ze door Israël. Ze was te zien in Meisje Loos bij het Theatergezelschap Lange Poten van Carla Mulder (regie van Dirk Groenenveld)en in Wilde Wespen (regie Karen Johnson). 

Op tv en in film was Katrien o.a te zien in Schemeren van Jenneke Boeijink, in De Stoel van Danyael Sugawara en in De Storm van Ben Sombogaart. Samen met Raymond Thiry speelde ze de hoofdrol in de korte film Blijf bij me weg (regie Paloma Aguilera Valdebenito) die de Grand Prix du Jury won in Angers, Frankrijk en genomineerd werd voor de European Film Awards. 

Afgelopen seizoen was Katrien o.a. te zien in de speelfilm Mijn avonturen door v. Swchwrm van Toon Tellegen (regie Froukje Tan), in de tv-series Koen Kampioen (regie Annemarie Mooren) en in Dokter Tinus (regie Pollo de Pimentel).  Ze was ook te zien in de speelfilm De Wederopstanding van een Klootzak samen met Yorick van Wageningen (regie Guido van Driel) die in premiere ging op het Rotterdams film festival. Aankomend seizoen is ze te zien in het tweede seizoen van Overspel (regie Albert Jan van Rees), in Levenslied (regie Pollo de Pimentel) en in de komedie Hè gezellig van Bas van Teylingen. In 2014 speelt Katrien de titelrol in Hedda Gabler, wederom bij het Pacific Resident Theater in Los Angeles (regie Marilyn Fox en Dana Dewes).

Naast haar werkzaamheden als actrice is ze artistiek leidster van het internationaal gerenommeerd hedendaags Commedia dell’ Arte gezelschap; Theatre Hotel Courage” (voorheen Teatro Punto). Hiermee toerde ze  eerder dit jaar door de Verenigde Staten en Canada. In mei regisseerde ze de voorstelling Ouda bij het Freedom Theatre in het vluchtelingen kamp van Jenin, Palestina. Hotel Courage toert aankomend seizoen o.a naar Engeland, Ghana, India, Amerika en Canada. De world tour zal in 2015 naar een hoogtepunt toegroeien met het Hotel Courage Festival in Amsterdam waar acteurs uit de verschillende landen samen zullen komen en optreden als Hotel Courage.

KATRIEN