KATRIEN VAN BEURDEN|ACTRICE

Katrien van Beurden is een Nederlandse actrice en voice over.  Ze speelt zowel in film als in theaterproducties. Dit seizoen is ze o.a. te zien in de films De Wederopstanding van een Klootzak onder regie van Guido van Driel en in het tweede seizoen van Overspel onder regie van Albert Jan van Rees. Aankomend seizoen speelt ze Hedda Gabler in Los Angeles bij Het Pacific Resident Theatre geregisseerd door Dana Dewes en Marilyn Fox.HOME
VIDEOVideo.html
FOTOFoto/Foto.html
STEMStem.html
CONTACTContact.html

Nieuws

KATRIENC.V..html

Eerder nieuws

ANP: Nederlandse actrice speelt Hedda Gabler in LA

Geplaatst op

19 juni 2013

Laatste update

19 juni, 15:55


LOS ANGELES - De Nederlandse actrice Katrien van Beurden gaat vanaf januari 2014 in Los Angeles de titelrol spelen in Hedda Gabler van het Pacific Resident Theater gezelschap. Eerder dit jaar maakte de 35-jarige actrice bij hetzelfde gezelschap haar Amerikaanse theaterdebuut in de voorstelling Nora, ook van Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen.

Dat heeft haar agent woensdag gemeld. Van Beurden werd door regisseurs Marilyn Fox en Dana Dewes benaderd toen deze de Nederlandse in Los Angeles aan het werk zagen met haar eigen theatergezelschap Hotel Courage. Hiermee speelt Van Beurden regelmatig voorstellingen en masterclasses op Amerikaanse universiteiten en toneelgezelschappen. De samenwerking in Nora beviel beide partijen zo goed dat zij nu nogmaals met elkaar in zee gaan voor Hedda Gabler.

"In Los Angeles spelen is in alle facetten totaal het tegenovergestelde van hier", vertelt Van Beurden. "Los Angeles is een echte showbizz-stad en dat zie je ook aan het Hollywood-publiek dat op de voorstellingen afkomt. Qua acteren werken ze bovendien veel meer vanuit de method acting dan in Nederland gebeurt. Het is dan ook een enorme uitdaging om in die verschillende cultuur, in een andere taal, zulke mooie stukken te spelen."

Katrien van Beurden studeerde aan de Toneelacademie in Utrecht. Zij was te zien in speelfilms als De Storm, Koning van Katoren en De Wederopstanding van een Klootzak en is binnenkort te zien in de nieuwe series van Overspel en Dokter Tinus. Daarnaast is zij artistiek leidster van het in Amsterdam gevestigde Theatre Hotel Courage, een internationaal gerenommeerd hedendaags Commedia dell’ Arte gezelschap. Hiermee toerde ze onlangs door de Verenigde Staten en Canada.

Katrien van Beurden (R) tijdens de première van de Wederopstanding van een Klootzak. ANP Kippa


 
Katrien van Beurden op de planken in L.A. (22 maart 2013)Katrien_van_Beurden_op_de_planken_in_L.A..html
Katrien van Beurden speelt in kamp Palestina (13 mei 2013)Katrien_van_Beurden_speelt_in_kamp_Palestina.html